Собствениците отказаха да пуснат животното

Акцията по изваждането на крокодила, отглеждан в специално изкопана дупка в столичния квартал "Ботунец", завърши без успех във вторник вечер. На място бяха служители на полицията и специалисти от зоологическата градина в София. Стопаните твърдят, че имат всички необходими документи и отказаха да предадат животното.

Според собственика на крокодила Минко Софийската зоологическа градина не е институцията, която има правата да отнеме влечугото. „Няма да се упоява животното, ще бъде хванато и преместено”, увериха от зоологическата градина.

„Единствено от РИОСВ могат да ми го вземат, имам документ. Искам и вие да ми дадете документ за това на какво основание ми взимате крокодила”, каза Минко и допълни: „Някаква кметица не може да ми го взима. Той не е в дупка, а в басейн. Провериха го от РИОСВ и не поискаха да го вземат, сега от зоологическата го искат”.

Крокодил в квартал на София: Мъж отглежда екзотично влечуго в дупка край пътя (ВИДЕО+СНИМКИ)

По-рано кметът увери, че от зоологическата градина ще вземат крокодила и ще го поставят под карантина. Собственикът твърди, че го храни и се грижи за него и това е достатъчно: "Не е студено, има условия, има вода".

Малко преди 21 ч. акцията приключи. Животното ще бъде преместено, докато се вземе решение за бъдещето му в сряда, поясниха от РИОСВ. 

"Резултатът е нулев. Нищо не се случи, освен че събрахме една голяма тълпа от хора. Сигналът е подаден към институциите преди две седмици, нищо не свършиха днес. До 14 часа ми обясняваха, че няма да дойдат", заяви кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова. Според нея, когато в сряда сутрин РИОСВ се върнат, животното няма да е на мястото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase