Отличието се базира на множество фактори

Българската столица оглави престижна класация. София се оказа най-добрият град за пенсиониране в Европа. Класацията е на компания за бизнес решения и е базирана на множество фактори, сред които средната цена на живота и необходимите спестявания. Какви обаче са критериите, които най-големият град у нас покри, за да изпревари всички участници в проучването? Темата в студиото на „Здравей, България” коментира главният редактор на българското издание на Forbes Веселин Димитров.

Класация на "Форбс": София е най-добрият европейски град за живот след пенсия

„Изследването е насочено по-скоро към чуждестранни пенсионери, които да си живеят старините в София. Критериите са два вида. От една страна колеги разглеждат финансово отражение – какви са наемите, какви са режийните, каква е стойността на живота тук. От друга страна разглеждат и индикатори, насочени към качеството на живот – зелени площи, достъп до здравеопазване, повече заведения”, отбеляза Димитров.

Нов рекорд: 93 000 евро за гараж в София

По думите му най-голямото предимство на българската столица е, че тя е по-евтина от другите градове в Източния блок. „След нас се нареждат Будапеща, Загреб, Букурещ и Рим”, посочи главният редактор на българското издание на Forbes.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase