До понеделник трябва да бъде представен списък на министрите

Румен Радев препоръча на служебния премиер да предприеме промени при съставянето на списъка с министри за кабинета "Главчев 2". 

Румен Радев връчи на Димитър Главчев втори служебен мандат


"Връчвам ви мандат за съставяне на ново служебно правителство след проваления опит на г-жа Кожарева и след отказа на другите кандидати. Тази отговорност отново се върна върху вас. Не е редно кризата в една институция да бъде гасена с разпалването на криза в друга. Следва, за да имате успех, да направите задълбочен анализ на всички перипетии, през които преминахме, за да стигнем дотук и да не се сблъсквате пак с тях. Върху ръководеното от вас правителство се породиха съмнения за зависимости. Имате възможност да ги опровергаете. Трябва да предложите промени в състава на правителството и да последват решителни действия", заяви президентът.

"Настоявам да издигнете като основен приоритет превенцията на купения вот, трябва да се борите с това уродливо явление. Това е задължително условие за успеха на този мандат. Очаквам до понеделник да ми представите състав на Министерския съвет, който да се вписва в тази мисия. При успех на вашия мандат, изборите ще са на 27 октомври", посочи още държавният глава.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase