Пострадалите са настанени за лечение

Двама парашутисти се приземиха върху паркирана кола в ихтиманското село Черньово. Инцидентът е станал в неделя по обяд, след като мъжете скочили с парашут от самолет. Те са с травми, но без опасност за живота.

Става въпрос за любител парашутист и инструктор, които са скочили с общ парашут. Официалната теза към момента е, че инцидентно се е отворил резервният парашут, заедно с основния. Това е променило скоростта, както и траекторията на самото приземяване.

Кирил Димитров и съпругата му Миглена обядват с приятели, когато чуват силен шум. „Беше страхотен тътен. Видяхме, че двама души с парашут са паднали върху колата”, разказа мъжът.

По-тежко пострадало е 26-годишно момче, което според разказа на Кирил е получило скок с парашут като подарък за рождения си ден. „Говореше несвързано, явно защото беше уплашено. Кракът му беше счупен”, каза още Кирил.

По информация на Спешна помощ момчето е с фрактура на таза, крака и ребрата. Откарано е в болница „Света Анна” без опасност за живота.

Военен пострада при скок с парашут край Пловдив

Според фирмата оператор инцидентът е единичен случай. Оттам не пожелаха да застанат пред камерата ни, но обясниха, че проблемът е възникнал след внезапно отваряне на резервния парашут, който променил траекторията. Такава е и информацията, която NOVA получи от МВР.

„Видях как се отвориха два парашута. Момчето просто не можеше да ги владее”, обясни очевидецът Спас Терзийски.

„Парашутът висеше на ореха. Момчето беше паднало долу, с лице към колата. Всичко по нея беше на сол”, допълни Веска Ярева.

По случая има образувано досъдебно производство. А местните казват, че инциденти в населеното място не липсват. Заради това още преди време правили подписка за премахване на летището.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase