Коментар на Иван Игов и Силвия Петкова

Енергиен прах за смъркане, рекламиран от певицата Диона, предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според рекламата този продукт е безвреден, но здравните власти все още нямат информация за състава му. Темата коментират психологът Иван Игов и адвокат Силвия Петкова в „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Диона: Самоканселирам се!

Игов каза, че докато се занимаваме с джендър пропагандата в училищата „кой знае какво правят нашите деца в това време”. Той посочи, че има проблем в действията на Диона, защото тя е популярна, а децата подражават. Той допълни, че певицата убеждава, че енергийната напитка е безвредна, макар че това не е доказано.

Клип на Диона за енергиен прах възмути социалните мрежи. Как реагираха институциите (ОБЗОР)

Петкова каза, че действия, подобни на тези на Диона, могат да бъдат много опасни за хора, които страдат от различни зависимости и се опитват да се справят с тях. Тя допълни, че във видеото на певицата се казва, че веществото е легално, но това не означава, че е безвредно.

Игов акцентира на факта, че има проблем с райския газ и енергийните напитки. Той посочи, че райският газ все още може да бъде поръчан свободно през интернет. "Енергийните напитки са страшен бич", допълни психологът и подчерта, че употребата им е от години.

„Държавата ни се нуждае от последователна и ефективна политика за превенция на зависимостите, включително и за контрол на веществата, които могат да доведат до зависимост”, каза Петкова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase