Това заявява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в своя позиция

Внесеният от откровено проруската партия „Възраждане” мракобесен законопроект за чуждестранните агенти е тежка провокация към националната сигурност и суверенитет на България. Това заявява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в своя позиция.

„Без прецедент е опитът да се транспонират в националното ни законодателство закони от Русия на Путин. Опитите за създаване на „черни списъци” с неудобни хора, организации, медии, училища и университети и сплашването на структури на гражданското общество се последния пристан на тоталитарните системи”, смята Пеевски.

„Възраждане” внесе в парламента законопроект за чуждестранните агенти

Според него поведението на парламентарните партии към този законопроект ще бъде лакмус за тяхната ценностна ориентация и принадлежност, което определя като много силен сигнал към обществеността.

„Обединението срещу подобна заплаха и категоричното отхвърляне на този законопроект е това, което българските граждани и нашите евроатлантически партньори очакват от отговорните лидери. Парламентарната група на ДПС ще гласува категорично „против” всеки подобен акт на провокация срещу ценностната ориентация на България и свободата на развитие на гражданското общество и неговите структури”, подчертава Пеевски.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase