Петьо Цеков, Светлозар Желев и Калина Крумова с коментар на политическата обстановка

Има ли възможни формули за управление на страната след изборите? Темата коментираха журналистите Калина Крумова и Петьо Цеков и директорът на Националния център за книгата към НДК Светлозар Желев в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Крумова каза, че за избирателите е интересно какво ще се случи с двете фракции на ДПС, дали ПП-ДБ ще останат заедно и до какво ще доведат катаклизмите в лявото пространство. Журналистът допълни, че в ГЕРБ-СДС също има „ерозия“. Тя е на мнение, че „наместването на политическите пластове няма да се случи и при следващите 2 или 3 вота“.

9 дни до вота: Какви са неразрешените проблеми

Цеков каза, че в момента не вижда да се води предизборна кампания и не сме на финала на политическата криза. „При падането на избирателната активност се отваря възможност повече политически сили да влязат в парламента“, допълни журналистът.

Желев посочи, че това, което липсва, е политическият разговор за бъдещето на България. И подчерта, че избирателите са отчаяни. Той е на мнение, че партиите и коалициите вероятно работят за нови избори през пролетта, когато ще представят и нови лица. Но подчерта, че това е влизане в порочен кръг.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петрова