Наближават и празниците, когато масите ще бъдат отрупани с какви ли не ястия и питиета

Времето застудява все повече. Наближават и празниците, когато масите ще бъдат отрупани с какви ли не ястия и питиета. Сред напитките обаче има две автентични рецепти, които се приготвят точно по това време – греяната ракия и вино.

За да не излезе от рамките на приетото Георги Стоилов си грее ракията още от октомври, защото вече застудявало.

Защо греяното вино е полезно за здравето?

Мъжът пази традицията така, както я помни от дедите си.

„Никога през живота си не съм пил сутрин. Вечерно време препивам, но сутрин и обед – не”, обяснява мъжът.

Разказва, че някога с такава подсладена ракия черпели гостите в първия ден след сватба например. Нямало значение дали е гореща или не. Според него греяната ракия зимно време е добре да се пие на юнашки глътки. Какво сподели още той гледайте във видеото.