Това съобщи пред NOVA заместник-кметът по транспорта

Камери ще следят поведението на шофьори и пътници в градския транспорт. Това заяви в интервю за Нова заместник-кметът по транспота в София Евгени Крусев. Промяната ще е факт най-рано през 2018 година заедно с интегрираната електроната тикет система, за която Центъра за градска мобилнст вече обяви обществена поръчка.

По темата

27-годишният Евгени Крусев седна на горещия стол на заместник-кмет по транспорта в София след като предшественика му Любомир Христов  подаде оставка, заради скандална обществена поръчка за ремонт на 60 спирки в София, спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева. Крусев в завършил УНСС, после специализирал в Единбург, а след това започнал работа в Столична община.

Близо месец след встъпването му в длъжност Десислава Георгиева се срещна с него. Пред нея Крусев обясни, че няма да прави ревизия на работата на предшественика си.

Крусев разказа и, че лично кметът на София Йорданка Фандъкова му предложила поста.  „Имах среща с Фандъкова, за да й разкажа плана си развитие на инфраструктурата. След няколко дни тя ме извика в кабинета си и ме покани да стана заместник-кмет. Мислих ден и половина”, обясни той.