Започва четвъртото издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс "Антистатик"...

Четвъртото издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс "Антистатик" се открива на 1 април. Програмата на фестивала до 5 април не само предоставя поле за изява на европейските пърформанс движения, но включва и силно българско участие.

Тази година много от представленията са отличени с редица международни награди. Голяма част от 11-те представления ще провокират публиката, като често ще я канят за пряк участник в случванията.

За първи път в България гостува немският феномен Ligna - Radio Ballet, носител на редица международни награди. Сред гостите на "Антистатик" са още Ан Журен (Франция/Австрия), Крут Юрак (Естония/Австрия), Марко Мандич (Словения), Ан Калер (Германия) и Александър Андрияшкин (Русия). Специално за фестивала пристигат носителят на наградата Prix Jardin D'Europe - EIO на Мария Баронча (Румъния), Драгана Булут (Сърбия) и Едуард Габия (Румъния), който ще гостува за втори път на фестивала.

Българските представления са Danza на танцова компания "Дюн" и Écorché на Мирослав Йорганов и Валери Миленков.

Отново ще бъде представена и провокационната пърформанс инсталация +/- 359 Topology на германците Deufert+Plischke и Бbrain Сstore Пproject.

В рамките на танцовия фестивал премиерно ще бъде представена книгата "Танцови представи и артистични предпочитания" на Галина Борисова. Друг акцент е представянето на театрална академия DasArts- Амстердам/ входът и за двете събития е свободен.

Представленията ще се играят в Центъра за култура и дебат "Червената къща", Младежки театър "Николай Бинев", Театрална лаборатория @лма @лтер и галерия "Райко Алексиев".

Билетите вече са в продажба, още информация ще откриете тук.