Масови проверки на медицинските практики в курортните комплекси започнаха инспектори от здравното министерство

Масови проверки на медицинските практики в курортните комплекси започнаха инспектори от здравното министерство. Само за дни са открити фрапиращи нарушения – лекари, работещи без регистрация, нередности в ценоразписите и дори заключени кабинети за денонощна спешна помощ.  


В лекарския кабинет, я който отиде екипът ни, само преди минути е прегледан немски турист. Оказа се, че незаписаният пациент е първият, посетил кабинета от пет дни насам.


И докато на едно място няма пациенти, на друго ги няма лекарите. В този случай за липсващия доктор ще има санкция. Такава обаче не е предвидена за прекалено високи цени.


Ако потърсим лекарска помощ, докато сме на морето, добре е да знаем, че може да ни се наложи да платим за изписване на рецепта 50 лева, за мускулна инжекция – 55, а за обработка на рана - между 85 и 150 лева. Освен ако не се нуждаем от спешна помощ.


Инспекторите се натъкват и на лекари, работещи нелегално. Очаква се проверките на медицинските центрове по морето да продължат до края на юли.