Експозицията ще покаже и реплика на сватбената торта, както и колекцията от яйца Фаберже.

Сватбената рокля на херцогинята на Кеймбридж Катрин, с която тя се омъжи за британския престолонаследник принц Уилям, ще бъде изложена в Бъкингамския дворец от утре. Тя ще остане там до 3-ти октомври и ще може да бъде видяна от всеки, който пожелае. Очаква се рекордния брой от повече от половин милион души да посетят Двореца.

Кураторът на кралската изложба в Бъкингамския дворец обяви, че Херцогинята е участвала в подреждането на експозицията със сватбената си рокля. По думите й, тя била много развълнувана и много щастлива от факта, че тоалетът й ще бъде показван.

Роклята е изработена от огромен екип шивачи и бродирана ръчно. Тя е дело на известната дизайнерка Сара Бъртън. Дрехата от бял сатен вероятно е една от най-обсъжданите рокли в историята, особено след като милиони хора по целия свят гледаха сватбата на притежателката й с британския престолонаследник през април.

Заедно с роклята ще бъдат изложени и аксесоарите, които Катрин носеше на церемонията, включително воала, обувките и диамантените обеци. Те са подарък на булката от родителите й, а тиарата, която тя носеше пък е била дадена от Кралица Елизабет втора. Тиарата е изработена през 1936-та година и купена от бащата на Елизабет крал Джордж Шести за покойната вече Кралица - Майка.

Експозицията ще покаже и реплика на сватбената торта, както и колекцията от яйца Фаберже на кралското семейство.