Продължават сигналите зрители на \"Календар\" за мизерните условия в лагерите по морето...

Продължават сигналите зрители на \"Календар\" за мизерните условия в лагерите по морето, в които почиват деца. След като преди около седмица ви показахме опасностите, които крие двора на националния детски комплекс в Равда, сега отново се връщаме там и отново по зрителско писмо.

Този път обект на вниманието е Кърджалийският лагер.

Лагерът  в сравнение с околните хотели е като бурен в цветна леха. Вътре екипът на \"Календар\" и на районната здравна инспекция в Бургас заварва управителката, която се скри, а после напусна лагера. Чистачката ни отваря стая, в която все още спят младежи от Икономическата гимназия в Пазарджик. Те са вече седмица в лагера. Те са се примирили с условията

Научихме, че храната се носи от друг лагер, но столовата, в която децата трябва да се хранят изглежда под всякаква критика.

Съпровождащият екип от Здравната инспекция в Бургас не успя да открие лекаря  на базата, нито управителя. Оказа се, че с тях връзка няма.

На 5 юли, когато е била предната проверка, управителят отново не е бил в лагера и предписания не са дадени.

За втори път това лято здравните инспектори не успяват да извършат проверката си в Кърджалийския лагер заради това, че управителят го няма. За сметка на това се появи агресивен охранител, който се опита да изгони екипа на \"Календар\".

Въпреки липсата на управителя инспекторите констатираха, че размерите на стаите са достатъчни за настанените по 4 деца в тях. Имало топла вода и отделен санитарен възел. Въпреки че спалното бельо е доста старо и прокъсано, се сменяло редовно.