Днес предстои среща между ръководството на \"Лукойл\", финансовия министър и шефа на митниците.

Очаква се днес да бъде уточнен графикът, по който \"Лукойл Нефтохим\" ще монтира измервателни уреди в данъчните си складове, както изисква законът. Знаете, от вчера рафинерията в Бургас спря производството и доставката на горива на пазара, тъй като митниците отнеха лицензите за данъчните й складове.

До митническата санкция се стигна заради липсата на необходимите измервателни уреди, които отчитат количествата гориво, които излизат на пазара. Още вчера финансовият министър Симеон Дянков успокои, че криза с горивата няма да настъпи, защото има възможности за внос.

Рафинерията в Бургас премина в авариен режим на работа, съобщи шефът на \"Лукойл България\" Валентин Златев и допълни, че компанията изпълнява указанията на държавните органи.   

Веднага след отнемането на лиценза на нефтохим, там бяха разположени 20 мобилни екипа, които да следят складовите запаси.

Днес предстои поредна среща между ръководството на \"Лукойл\", финансовия министър Симеон Дянков и шефа на митниците Ваньо Танов. Очаква се при разговорите да се уточни кога компанията ще изпълни изискванията на закона и ще започне да работи отново.