Днес порталите на нефтеното пристанище са затворени...

Заради отнетия лиценз в нефтеното пристанище \"Росенец\" днес нямаше нито един танкер. Според информацията, която събра екип на \"Календар\", корабите са отплавали в обедните часове.

 

Днес порталите на нефтеното пристанище са затворени. През тях минават необичайно малко автомобили. Липсва движението на цистерните.

 

Заради огромните разстояния на базата трудно се открива служител, от когото да стане ясно какво се случва в пристанището, където втори ден тече инвентаризация. Тя се извършва от осем митнически експерти.

 

Служители, напускащи пределите на нефтения терминал, са също пестеливи на отговори. Според източници служителите на \"Лукойл\" са подписали декларации, с които се задължават да не предоставят каквато и да е информация на медиите.

 

Пак, според източници, работещите в рафинерията все още не знаят дали ще се наложи да излизат в неплатен отпуск.

 

От забраната вчера в района на нефтеното пристанище не е влязъл нито един танкер. Тези, които заповедта е заварила в процес на разтоварване, са били завършени и са отплавали.

 

От днес на нефтопристанището \"Росенец\" могат да се видят само и единствено плажуващи. Танкерите, които разтовариха своите продукти напуснаха порта в обедните часове.

 

От базата отказаха да дадат информация има ли на рейд танкери, които чакат да бъдат разтоварени в пристанище \"Росенец\".