Във Варна феновете на волейбола приемат новината за откриването на \"Арена Армеец\" с малко тъга...

Еуфорията в столицата по случай откриването на новата зала \"Арена Армеец\"е очаквана, но във Варна феновете на волейбола приемат новината с малко тъга.

 

Откриването на модерната многофункционална зала в столицата означава за варненските фенове само едно – край на волейболните спектакли, горещата атмосфера, срещите с любимите играчи.

 

От няколко години зала \"Конгресна\" в Двореца на културата и спорта буквално се изпълва до краен предел, за да може да поеме всички желаещи да подкрепят отбора. Морската ни столица беше домакин на мачовете от световната лига от 2003 година насам.

 

Любителите на волейбола във Варна се превърнаха в неразделна част от успехите на отбора, а освен морска столица, градът бе наричан и волейболната столица на България. 

Зала \"Конгресна\" вероятно ще продължи да приема малка част от мачовете в груповата фаза на световната лига, но повечето двубои ще бъдат в София.

 

Новото съоръжение донесе на България домакинство на финалите на лигата догодина – нещо, което нямаше как да се случи без необходимите условия.