Задържан е предполагаемият масов убиец, който също е от полски произход.

Ужасяваща трагедия на британския остров Джърси. Шест души бяха убити от нападател с нож. Сред жертвите са и три деца. Всички са полски граждани, съобщиха местните власти.

Задържан е предполагаемият масов убиец, който също е от полски произход. Той бил роднина на четири от жертвите. Според разследващите, тежкото престъпление е на битова основа. 

Драмата се разиграла в апартамент в жилищна сграда в  административния център на остров Джърси. Полицията пристигнала на място по сигнал, че няколко души са били прободени с нож. Служителите на реда се натъкнали на ужасяваща гледка. Те открили  мъртви - момченце на годинка и половина, шестгодишната му сестричка, тяхната майка и дядо им. Всички от избитото семейство били имигранти от Полша. Другите две жертви - жена и нейната дъщеря, имали освен полско и местно гражданство.

На остров Джърси, който се намира в протока ла манш, живеят около 90 хиляди души. Джърси има специфичен статут на политическа зависимост от британската корона и формално не е част нито от Обединеното кралство, нито от Европейския съюз.