Рентгенът не показал нищо подозрително...

Полицията е направила рентгенография на терориста Андерш Брайвик няколко дни след ареста му. Така служителите на реда са проверили дали той не е погълнал взривно устройство. Рентгенът не показал нищо подозрително.  

Прокурорът по делото заяви, че си имат работа с човек, който е взривил бомба, а след това е извършил още по-тежки престъпления. Затова трябвало да бъдат предвидени всякакви възможности. Полицията се опасявала, че 32-годишният терорист може да взриви бомба при първото си явяване пред съда, три дни след атентатите на 22 юли в центъра на Осло.

Междувременно Брайвик е бил откаран на остров Ютьоя за възстановка на извършеното престъпление. Той е прекарал 8 часа на острова, където уби 69 участници в младежки лагер на управляващата Норвежка работническа партия. Арестантът е бил с белезници и вериги на краката и завързан с въже. Тежко въоръжени полицаи са блокирали достъпа до Брайвик, докато той е участвал във възстановката. Около острова е имало шест полицейски катера, а над него е кръжал хеликоптер. Адвокатът на Брайвик каза, че клиентът му е бил в състояние да си припомни много епизоди от деянието си.