Само в Лондон вече на хиляда души са повдигнати обвинения за грабежи...

Първи присъди за подбудители на вълненията в английските градове. 22-годишният Пери Сатклиф-Кинън и 20-годишният Джордан Блекшоу получиха по четири години затвор от съд в Честър. Те бяха обвинени в подстрекаване към размирици и вандалски действия чрез социалните мрежи в интернет.
  
При разследването било установено, че двамата младежи са създали във \"Фейсбук\" групи, призоваващи потребителите на социалната мрежа да се присъединят към погромите. Целта на присъдата е да бъде отправено предупреждение, че подбуждането към вандалски прояви няма да остане безнаказано. Това заяви съдията при произнасяна не присъдата.

Само в Лондон вече на хиляда души са повдигнати обвинения за грабежи и вандалски прояви по време на безредиците. Това обявиха от полицейската служба - Скотланд ярд. Общо над три хиляди са задържаните по подозрение, че са участвали в продължилите четири дни безредици в Лондон. Те започнаха на 6 август в северния район Тотнъм.

Служители на Скотланд ярд успели да предотвратят нападение на мародери срещу олимпийския парк в Лондон. Това станало благодарение на оперативна информация, получена от социалните мрежи в интернет.