До този момент в него живеели около 60 души, които си построили малки колиби.

Властите във френския град Бордо евакуираха рано тази сутрин бидонвил с български роми, съобщава френският в. \"Сюд Уест\".

До този момент в него живеели около 60 души, които си построили малки колиби. В момента там се намират по-малко от 40 души. Мнозинството роми предпочели да се преместят в друг бидонвил, недалеч от евакуирания, където вече живеят над 300 души.

На място са пристигнали представители на организацията Лекари на света и на асоциацията Проком, които се занимават с ромското население в Бордо. Те изразиха съжаление, че не са били информирани за мярката, макар че операцията по евакуирането протекла спокойно.

Градската управа предложила на ромските семейства да се възползват от процедурата за доброволно връщане в България и някои от тях приели. Марк Бюр, отговорен служител в силите на реда, заяви, че операцията била предприета по решение на съда от юли. Властите искат да пристъпят към отстраняване на материалите, съдържащи азбест, и обезопасяването на мястото, тъй като за направата на някои от постройките били използвани вредни материали. /БГНЕС