Над България за едно денонощие минават средно над 2000 самолета...

Въздушният трафик над България става все по-натоварен. Наблюденията са на държавното предприятие \"Ръководство въздушно движение\". Така в момента се търсят нови кадри за позицията \"ръководител полети\".

 

Над България за едно денонощие минават средно над 2000 самолета. Отговорността за тяхното успешно преминаване и постоянна връзка при нужда държат ръководителите полети. Един от хората, които практикуват тази професия, и то от 10 години, е Петър Дънов.

 

Всеки един от тях работи по 8 часа на ден. На всеки два часа имат задължителна почивка от 1 час. По време на работа обаче са в максимална степен на концентрация.

 

Ако виждате и себе си в тази професия, сега може да кандидатствате за нея. Трябва да имате навършени 18 години, а препоръчителната горна граница, дадена от държавното предприятие, е до 30 години.

 

Всеки от кандидатите минава и специален тест на английски език. Необходимо е и добро физическо, както и психическо състояние, защото се изисква специфичен вид натоварване.

 

За момента служителите, които практикуват тази професия, се пенсионират на 57 години. Повече за набирането на кадри може да намерите на сайта на държавното предприятие.