Причина за това стана искане на единия от оцелелите, което съдът отхвърли...

Делото за трагедията в Симеоновград започна в Хасковския окръжен съд, но беше отложено за януари. Обвиняеми са братовчедите Данаил Георгиев, който шофирал пиян колата, убила шестимата младежи на Великден, и Живко Желев, който му дал ключовете за автомобила.

Седем месеца и половина след жестоката катастрофа процесът най-после влезе в съда, но за кратко. Първото заседание по делото за трагедията в Симеоновград започна и приключи минути по-късно.

Съдът конституира като частни обвинители родителите на жертвите и пострадалата при катастрофата Мария-Луиза, но отказа да направи това за по-леко пострадалото момче – Милен Димов. Решението на хасковските магистрати подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 7-дневен срок, а през това време делото в Хасково не може да продължи. Отлагането му почернените семейства определиха като умишлено.

Следващото заседание по делото за Черния Великден ще бъде на 25-ти януари, а преди това родителите и близките на жертвите ще посрещнат за първи път Коледа и Нова година без тях.