Ще размести ли Меглена Кунева политическите пластове на следващите избори?

Меглена Кунева потвърди за \"Здравей, България\", че са подадени над 2000 хиляди заявления за членство в сдружението \"България на гражданите\", чийто председател е тя. Тя обясни интереса към сдружението с дискусионните клубове, които то организира. Според Меглена Кунева, дискусионните клубове са нещо изключително важно, тъй като чувството, че никой не се интересува от мнението на човек е много страшно за обществото и отдалечава всички от държавата. \"Надявам се да запълним именно тази празнота\", допълни Меглена Кунева.

Председателят на \"България на гражданите\" - Меглена Кунева заяви, че не най-важното е дали сдружението ще прерасне в партия или не. Като много по-важен момент тя определи това, че е концентрирана върху обсъждането на проблемите днес.

Относно новия президент – Росен Плевнелиев, Меглена Кунева коментира, че целите, които той предлага, биха били по-лесно постижими, в случай ако:

\"Ако успее да обеди ни институциите, действително да събори пречките пред талантливите и способни хора в страната, ако събори пречките пред работата на съдия Мирослава Тодорова, като я защити, ако успее да направи така, че обществените поръчки да не се взимат от партийни фирми, ако направи така, че на точните места, поне тези от неговата квота, са наистина независими хора и ако направи така, че връзките и партийността да не взимат превес в обществото ни...\"

Миглена Кунева заяви още в \"Здравей, България\", че е много притеснена за това, че икономическата програма на правителството не залага на растеж, а на \"стягане на коланите\".

Как коментира Миглена Кунева полицейските акции и отсъствието на г-жа Плевнелиева от публичното пространство – вижте във видеото.