С промени в Закона за движение по пътищата обаче се въвеждат и редица ограничения...

Правителството вдига максималната допустима скорост по магистралите. С промени в Закона за движение по пътищата обаче се въвеждат и редица ограничения.

 

Ако в момента караме по магистралата със 130 километра в час без да ни глобят, съвсем скоро ще можем да си позволим да се движим с още 10 километра отгоре. Допустимата скорост за движение става 140 километра в час.

 

Максималната скорост за скоростните пътища също се вдига – от 110, на 120 километра в час. На практика обаче у нас скоростни пътища няма, защото нито едно шосе не отговаря на условията за това. Според шофьорите, по-високите допустими скорости няма да се отразят на движението, защото и в момента всеки карал според възможностите си и тези на колата.

 

Ако времето е мъгливо и вали, както в момента, е добре да преценим собствените си възможности преди да развием максималната допустима скорост.

 

След добрата новина за любителите на бързите скорости, правителството въвежда и редица ограничения. Предвижда се заведенията и бензиностанциите, разположени на магистралите да са на разстояние най-малко 3 километра едно от друго.

 

Въвеждат се ограничения и за рекламните съоръжения около пътя. Изцяло се забранява такива да се поставят на магистралите. Всички тези промени обаче, първо трябва да бъдат одобрени и от парламента.