Какво видяха репортерите на Новините в Смолян, Пловдив и Добрич...

Бедствено остана положението в още редица селища на страната.

Втори ден бедстват жителите на Смолянската община Баните. Липсата на ток и над метър снежна покривка буквално парализираха живота там. Най-страшното е, че заради липсата на ток дори аварийните екипи нямат телефонна връзка по между си. Няма връзка и с телефон 112.

За да се свържат със спешна помощ на хора  им се налагало да преодоляват километри  до по-високо място където, имало обхват. С помощта на агрегат единствено пожарната  в Баните имат връзка с централите на аварийните служби.

Коне пък спасяват част от селата да не останат без хляб и лекарства.

Заради липсата на ток не работят и бензиностанциите, което още повече затрудни работата на снегорините.

Снегът във Велинград стигна метър. Малките улички в града са непроходими. Без ток снощи за по няколко часа са останали различни квартали в града. По-критична е ситуацията в съседните селища.

Продължава да е усложнена обстановката и в Добричка област. Единствената връзка на Добричка област с останалата част на страната остава пътят Добрич - Балчик - Златни пясъци- Варна. Въпреки че обстановката се нормализира, от КАТ предупреждават да не тръгвате на път, ако не се налага.

Всички останали пътни артерии на областта са затворени заради силния вятър и сериозни навявания. На места преспите достигат до метър и половина. Авариите по  електропреносната мрежа са отстранени, но все още има 8 селища без вода. Движението на частни автомобили в град Добрич е възстановено, след като отпадна забраната за това. Екипи на \"Гражданска защита\" и пожарната са оказвали помощ на бедстващи автомобили и хора. Всички болни на хемодиализа успешно са доведени и настанени в добричката болница.

 

Какво видяха репортерите на Новините в Смолян, Пловдив и Добрич – вижте във видеото.