Порталът ще обедини в едно хронологията на търсенията в Google\', Youtube, Google+

Eдна полезна информация за хората, които държат на своята анонимност в интернет - най-популярната търсачка Google ще промени кардинално правилата си за поверителност от началото на март.

Според новите правила порталът ще обедини в едно цялата хронология на търсенията в търсачката Google, видеоархива Youtube и социалната мрежа Google+. Събраната информация ще се свързва с профила. Така порталът ще знае всичко за нас – в кои сайтове влизаме и какво гледаме. Ще лъснат и по-лични и интимни подробности като религиозна принадлежност, интереси, възраст и сексуална ориентация.

Експерти по сигурността от Фондация \"Електронна граница\" до 1 март да  изключим опцията за съхраняване на хронологията. Можем да направим това като влезем в настройките на профила си. В списъка \"Услуги\" избираме историята на посетените сайтове. Там изтриваме хронологията и прекратяваме следенето.

Ако направим всичко това, след първи март Google няма да може да използва събраната за нас информация за маркетингови цели. Самите данни ще са анонимни след изтичането на 18 месеца.