Взривове избухнаха пред училище в Бриндизи, едно момиче е починало, още осем са ранени

 

 

Една ученичка беше убита, а осем други бяха ранени при експлозия пред гимназия в италианския град Бриндизи. Една от пострадалите е в много тежко състояние. Засега никой не е поел отговорност за експлозията.

 

Официалната позиция на властите е, че се разследват различни версии. Бомбата е била поставена в кофа за боклук. Според някои версии взривните устройства са били две и са използвани газови бутилки.

 

Подозрения, с които медиите спекулират, са, че организираната престъпност стои зад атентата. Намек за това направи и кметът на Бриндизи. Министъра на вътрешните работи обаче заяви, че нападението не носи почерка на мафията.

 

Тези дни в Италия се отбелязват 20 години от смъртта на прокурора Джовани Фалконе, убит заедно със съпругата си от сицилианската мафия.

 

Друга версия е, че зад взрива стоят анархисти. Той идва само три дни след като министъра на вътрешните работи обяви затягане на сигурността около възможни обекти на нападения.

 

Напоследък Данъчната служба в Италия беше обект на няколко атаки поради недоволство от повишените данъци и такси. Директорът на една от най-големите компании в страната, работеща в сферата на ядрената енергетика и военната промишленост, беше прострелян в крака от анархисти. 

 

Италианският премиер Марио Монти изказа съболезнования на семейството на загиналото момиче и изрази съчувствие към всички пострадали в атентата. Същото направи и президентът Джорджо Наполетано.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.