Едно от най-натоварените трасета по традиция беше пътят от София към Кулата...

 

А заради почивните дни пътните полицаи патрулират с усилени екипи в цялата страна. Едно от най-натоварените трасета по традиция беше пътят от София към Кулата. 

 

До края на почивните дни полицейското присъствие по международния път за Гърция ще бъде повече от засилено, обещават от полицията. 

 

„Ще бъдат изведени много полицейски сили, автопатрули навън с цел подпомагане на пътното движение и регулиране на пътя при необходимост и оказване съдействие на гражданите за безопасно пътуване", обясни Данаил Стоицов от КАТ – Благоевград.

 

Организацията на пътя не се хареса на част от пътуващите. 

 

„Тук има страхотна нужда от магистрала, ако аз на 60 години мина по магистралата до Кулата, ще е идеално, но се съмнявам", каза Камен Джамбазов, шофьор.

 

КАТ призоваваха шофьорите да бъдат особено внимателни в района на Кресненското дефиле и прохода Предел, където има опасност от падащи камъни. 

 

„Ще продължим засиления контрол от страна както за алкохол, така и за скорост, тъй като сме въвели и имаме оборудвани автомобили с камери за видеонаблюдение, които са мобилни, което е момент на изненада и трябва да го очакват гражданите участващи в движението", посъветва Стоицов.

 

С това предупреждение обаче не смята да се съобрази Венцислав Николов. Признава, че кара бързо и с превишена скорост: „Защото гоним време, бързаме".