Боевете продължават и в други региони на страната. Жертвите общо за изминалата нощ са близо 200.

Продължават ожесточените сражения между армията и бунтовниците в най-населения сирийски град Алепо. По данни на опозицията, въстаниците съумяват да окажат сериозна съпротива на мащабната офанзива на сирийските военни части. Боевете продължават и в други региони на страната, като за изминалата нощ жертвите и от двете страни са близо 200.

На фона на продължаващите сражения председателят на главната опозиционна формация Сирийски национален съвет призова всички "братски" и "приятелски" държави да въоръжат Сирийската свободна армия, формирана от дезертьори и цивилни.

Опозицията настоява, че въстаниците имат нужда от оръжия, с които "да спрат танковете и бойните самолети" на  войските на режима на Башар Асад.

Междувременно Ройтерс цитира свои източници, според които Турция, с помощта на Саудитска Арабия и Катар, е създала секретна база, през която преминава основната част от военната помощ за сирийските бунтовници. Данните сочели, че "турците осъществяват военния контрол, те са главният инициатор и координатор”. Центърът се намирал в град Адана, в близост до американската военновъздушна база Инджирлик.