Причината е, че един от адвокатите на подсъдимите е ангажиран с друго дело

Делото за катастрофата на АМ "Тракия", което трябваше да започне днес в Бургаския окръжен съд, се отлага за края на октомври. Причината е, че един от адвокатите на подсъдимите е ангажиран с друго дело. Катастрофата, която стана на 15-ти юни миналата година, отне живота на 9 души, а десетки бяха ранени.

За катастрофата на магистрала "Тракия" отговорност пред съда ще носят трима души. Повдигнати са обвинения на собственика на "Ентуртранс" Ениз Ченгел, чийто автобус е превозвал пътниците, на ръководителя на транспортния отдел Николай Точе и на шофьора Светослав Димитров.

До последно потърпевшите от катастрофата не знаеха, че стартът на делото ще бъде отложен.

Атанас Атанасов е един от пострадалите. След няколко операции на двете ръце, ТЕЛК комисията определила - 44% нетрудоспособност.

„Не ми е много добре ръката, не мога да работя с нея. Това е дясната ръка, а аз съм заварчик, шофьор. С дясната ръка върша нещата. Половината не я чувствам въобще”, разказа пред екип на Нова ТВ Атанас Атанасов.

Тежките последствия от катастрофата са се отразили на цялото му семейство. Съпругата му е отслабнала с 30 килограма и развила болестта гуша.

Процесът за катастрофата трябваше да се гледа в Пловдив, но тъй като много от пострадалите са от региона, делото беше възложено на Бургаския съд.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова