Една от потърпевшите разказа в ефира на Нова какво всъщност се е случило

Маргарита Бончева е една от българските туристи, които се оказаха измамени от туроператорска фирма по време на почивка в Испания.


Припомняме, че десетки наши сънародници останаха блокирани в курорта Марбея, тъй като туроператорът, организирал почивката, е отменил обратния им полет до България.


След получен сигнал от посолството ни в Испания са се погрижили хората да бъдат настанени в хотел в Мадрид. Последните 36 души се прибраха вчера.


„Подписвайки договора с туристическия оператор, поне тези, които се завърнахме снощи, бяхме с „Географски свят” и „Акватур” – разказа за „Здравей, България” Бончева. "Последната група бе от 36 души. Ние знаехме, че ще бъдем на Коста дел Сол в „Торе Молинос”. Два-три дни преди заминаването ни се обадиха на всички по телефона, че се отменя пътуването и се променя за следващия ден при същите условия, като трябва да подпишем нов договор заради смяна на датата и освен това, на всеки човек трябва да се внесат допълнително по 28 лв. за горивна такса. Първоначалното ни записване бе по програмата „55 и приятели”, допълва тя.

 

Когато Бончева попитала защо им взимат още допълнителни такси, от туроператоската фирма им обяснили, че не пътуват по тази програма. Условията по настаняването бяха перфектни, твърди Маргарита Бончева. Но от компанията ги подвели с някои от заявените по план екскурзии.


Тя заяви, че тя и останалите пътуващи ще търсят правата си.


Какви са били перипетиите в пътуването до Испания може да гледате във видеото.