Родителите на жертвата губят второ дете за последните два месеца

Момиченцето на годинка и десет месеца, което изпадна в клинична смърт, след като бе зверски нахапано от куче в село Ситово, е починало тази сутрин в болницата в Силистра.


Според лекарите, малката Виктория не е имала никакъв шанс да оцелее.


Срещу собственика на кучето-убиец е започнало досъдебно производство за причинена смърт. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от максимум пет години лишаване от свобода. Това е и първият подобен инцидент в добруджанска област.


Близо 20 часа продължи борбата за спасяването на малкото момиченце. Фатални се оказват не само дълбоките разкъсни рани по шията и главата, но и полученият мозъчен отток.


„Детето остана в кома в хипотермия, с много ниско кръвно налягане, оформи полиорганна недостатъчност и тази сутрин към 7.10 почина, следствие на тежките наранявания, травматичен шок, остра кръвозагуба”, обясни д-р Радослав Неделчев от Силистренската болница.


Малкото момиченце беше зверски нахапано от ловно куче в село Ситово. Детето се промъкнало през  оградата в съседния двор, където стопаните отглеждат около 10 кучета. Там е нападнато от едно от четириногите. Въпреки че майка му го грабнала веднага, получените наранявания били фатални.


Собственикът на кучето-убиец отказа да застане пред камера. За Новините на Нова обаче 42-годишният Бисер Кулев съобщи, че до момента кучетата не са проявявали агресия. Отглежда ги в двора си повече от 10 години и не е имал проблеми. След фаталния инцидент обаче беше категоричен, че ще ги махне.


В същото време близките на детето бяха в шок. За по-малко от два месеца родителите загубват второ дете. Тези дни почерненото семейство трябвало да прави възпоменание за смъртта на 16-годишния си син, който загинал след падане от парапет.