Неуреден търговски спор между подизпълнители и строители остави 150 души без средства

Управители на 13 фирми, ангажирани в строителството на ЛОТ 4 от магистрала „Тракия”, заплашват с гражданско неподчинение и блокиране на движението по аутобана заради забавени плащания.


Според протестиращите изпълнителят на обекта е спрял разплащанията още преди половин година, а неразплатените суми към всички са близо 500 хиляди лева.


По думите на протестиращите близо 150 строители не са получавали заплати месеци наред. От Пътната агенция средствата постъпват в срок до изпълнителя на ЛОТ 4, но разплащането към наетите в строителството се бави.


Според фирмата-изпълнител на ЛОТ 4 в случая се касае за неуреден търговски спор между подизпълнители и фирми, наети в строителството.


Дамян Йорданов, представител на изпълнителя на ЛОТ 4 коментира, че очаква „в кратък срок да получим информация какво точно евентуално се дължи, съответно същото бъде разплатено, ако за това има съответните документи”.


Мирният протест край пътен възел Ямбол ще продължи до края на седмицата. Ако не бъде намерено решение на проблемите, в събота строителите са готови да блокират магистралата.


Повече по темета може да гледате във видеото.


Репортер: Валентин Иванов