Бизнесдамата заяви още, че е необходимо да ни снимат заради нашата сигурност

„Свободата е абсолютно необходима за нас, защото ние живеем в едно абсолютно болно общество и аз като жена, като майка, като жертва на едно много тежко престъпление, съм категорична за това да има сигурност. Независимо дали това ще са камери, които ще ме снимат тук, дали ще са камери в метрото”. Това заяви бизнесдамата Ваня Червенкова в рубриката „Нокаут”. Според нея снимането с камера по улиците не е накърняване на свободата й.


Тя заяви, че всеки неин служител е подписал трудовия си договор с клауза, че приема да заснемат действията му на работното място.

 

По повод подслушването на телефонните разговори Влади Въргала заяви, че е „много скъпо и много трудно да се изработи конкретен анализ на един телефон, така че да бъде извлечена максимално бързо ефективната информация, за да се прекрати едно престъпление”. Той застана твърдо зад позицията, че това се използва само с користни цели.


Мая Манолова – депутат от Коалиция на България от своя страна заяви, че „не трябва да се извинява засилването на мерките срещу основните права и свободи с въпроса за сигурността”.


Целия разговор може да гледате във видеото.