Столицата в цветовете на есента...

Инсталация от няколко десетки розови чадъри се превърна в атракцията на столичния булевард "Витоша". Арт проектът е дело на козметична компания по повод 10-годишнината кампания срещу рака на гърдата "От любов към живота".

 

Нефункциониращата регулировъчна кабинка край "Кравай" на ъгъла на ул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Ангел Кънчев" в центъра на София бе превърната в приятна беседка и има всички основания да стане най-новото място за срещи, запознанства, приятни разговори. Инсталацията е "Интериор" на анонимната група Destructive Creation! Проектът е част от фестивала за съвременно изкуство Sofia Contemporary.

 

Столичната улица „Граф Игнатиев” се преобрази в истинска художествена галерия на открито. В продължение на няколко дни осем млади и талантливи български художници изрисуваха част от електрическите табла. Кампанията се осъществява в рамките на проекта на ЧЕЗ "Инвестираме в България" и цели да привнесе по-артистичен и естетичен вид на столицата. Реализацията й е съвместно със сдружение "Трансформатори" и със съдействието на Столична община.

 

Междувременно кандидатурата на София за "Европейска Столица на културата 2019" получи подкрепата на световноизвестния художник Албино Питти. В подкрепа на София Питти безвъзмездно нарисува на живо картина върху тролейбус от градския транспорт. Това се случи на пърформанс, посетен от Йорданка Фандъкова и Н. Пр. Марко Контичели, посланик на Италия.