България ще бъде домакин на Европейско първенство по волейбол през 2015 година за девойки младша възраст.

България ще бъде домакин на Европейско първенство по волейбол през 2015 година за девойки младша възраст. Това стана ясно след представянето на кандидатурите пред борда на директорите на Европейската волейболна конфедерация (CEV) в Люксембург.

 

Шампионатът ще се състои през март и април 2015 година. Срещите ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна и в Арена "Цар Симеон" в Пловдив.

 

На още един Евроволей 2015 година се надява българската делегация – този за мъже. Там кандидатурата на България и Италия обра овациите на 22-мата членове на борда, начело с президента Андре Майер. Модерно представените интерактивни файлове с анимации, музика и фантастичен клип, представени от управителя на дългодишния маркетингов партньор на БФВ и ФИВБ СпортЛаб – Стефан Августинов, сериозно впечатлиха гласуващите.

 

Дали шампионатът ще бъде в България и Италия обаче ще се знае в събота. Вотът беше таен и бе запечатан от президента на CEV Андре Майер, като ще бъде отворен час преди печелившата кандидатура да бъде представена пред делегатите на Конгреса на CEV в Люксембург. Конкуренти на България и Италия са Финландия и Естония, чието представяне бе класическо. Конгресът на CEV продължава в петък и събота, като се очаква да бъдат взети важни стратегически решения във връзка с бъдещото развитие на спорта в Европа.