Йордан Милиев се завърна при „сините” заради военния конфликт с Палестина

Централният защитник на Левски Йордан Милиев се завърна в отбора, след като договорът му под наем с израелския Ирони Рамат Ашарон бе прекратен. Причина за това е военния конфликт между Израел и Палестина, който принуди Милиев да потърси сигурност в България.

 

„Ситуацията наистина е много тежка. Местните го приемат много спокойно и не им прави сериозно впечатление, но за хора, които не са преживели подобно нещо е стряскащо. Не е приятно да чуеш посред нощ сирена и да очакваш след една минута да падне бомба. Имам съотборници, които са в Газа и 25 пъти за една вечер са се крили по бомбоубежища. При такива условия, не може да се играе футбол. На последния мач на Макаби /Тел Авив/ в първенството се чу сирена, двата отбора бяха евакуирани и в крайна сметка ракетата падна в морето. Всичко изглежда страшно” – заяви Милиев пред Нова Телевизия. 
 

Бранителят има контракт с „сините” до следващото лято и няма право да играе в мачовете на тима до края на есенния полусезон, като едва след неговия край ще стане ясно дали старши треньорът Илиан Илиев ще разчита на него.

 

„Всичко е възможно, нямам представа как ще се развият нещата. Говорих с Иво Тонев и Илиан Илиев, но сериозните разговори тепърва предстоят”, сподели още защитникът на Левски.

 

Заради скъсани мускулни влакна в бедрения мускул, той няма да може да тренира с Левски в следващите две седмици. Утре „сините” гостуват на Пирин Разлог в мач реванш от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. В първия двубой тимът на Илиан Илиев победи с 3 на 0.

 

Преди междинния кръг в „А” група старши треньорът ще даде почивка на Базил Де Карвальо, Христо Йовов и Кристовао Рамос, а в групата за мача попадна младия нападател от школата на клуба Пламен Илиев. Съименникът му на вратата все още е наказан, а Симеон Райков и Димитър Везалов продължават да са контузени.

 

На днешната тренировка преди отпътуването за Разлог Илиев проведе дълъг разговор с португалеца Жоао Силва, който ще бъде титуляр в нападение. Очаква се по крилата да действат Цветелин Тонев и Илиян Йорданов, а в средата на терена - Борислав Цонев, Роман Прохазка и бразилецът Марсиньо.