Още един четвъртфинал от мъжката схема ще бъде с френско участие

Жо-Вилфред Цонга се класира за четвъртфиналите на тазгодишното Открито първенство по тенис на Австралия. Това се случи след победа с 6:4, 3:6, 6:3, 6:2 над Ришар Гаске.

 

Първата и втората ракета на Франция си размениха по един пробив за спечелването на първите три сета, а в четвъртия Цонга увеличи своята ефективност и си осигури преднина от 4 на 0. Гаске успя да спре серията на своя съперник, задържайки подаването си, но до края на двубоя взе само още един гейм.

 

В опит да достигне до полуфиналите в Мелбърн, Жо-Вилфред Цонга ще се изправи срещу победителя от срещата между Милош Раонич и четирикратния шампион Роджър Федерер, които ще играят във вечерната сесия днес.

 

След като в мач от третия кръг поднесе най-голямата изненада на Australian Open, отстранявайки Хуан Мартин Дел Потро, днес Жереми Шарди се класира за първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Това стана факт след успех с 5:7, 6:3, 6:2, 6:2 над Андреас Сепи.

 

Следващото препятствие пред французина обаче изглежда много по-серизно, защото ще трябва да се изправи срещу световният №3 Анди Мъри. Днес британецът загря за предстоящия сблъсък, след като елиминира друг френски представител - Жил Симон - с 6:3, 6:1, 6:3.