Ботев Пловдив замина за втория си подготвителен лагер в Кипър

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов отрече спекулациите, че футболният клуб иска да привлече бившия нападател на Левски Гара Дембеле.

 

"Ботев няма интерес към Гара Дембеле, не знам какви информации излизат. Това е истината."

 

Стоилов разкри подробности около друг футболист, за който се твърди, че желан от пловдивския тим – Валери Домовчийски.

"Имах разговор с него преди Нова година. Неговото желание е да продължи кариерата си в чужбина. На нас са ни нужни добри футболисти, не само нападател. Нямаме краен срок за селекцията. Трябва да ни се вдигне нивото. "


Тези коментари старши треньорът направи преди отборът му да отпътува за втория си подготвителен лагер в Кипър. Ботев Пловдив замина с група от 22 футболисти, като по време на престоя си в южната ни съседка жълто-черните ще изиграят 6 контроли.

 

"Смятам, че при нас проблема е основно, че се игра за резултат през първия сезон, а не да изчистваме някакъв стил и начин на игра."

 

Спортният директор на клуба Александър Александров заяви, че все още е рано да се дават оценки за работата на старши треньора, но призна:

 

"Има промяна да, но най-важно е тази промяна да бъде в мачовете за първенството, защото знаем, че контролните или приятелските срещи е едно, а официалният мач е съвсем различен. Най-важното отборът на Ботев да изградим стил и най-вече този, който го практикува Мъри Стоилов."