Според нея хората сами са решили, че няма да отговарят на фалшив и неискрен въпрос

Цинично е политиците да си приписват ръста на участие в референдума и отношението на хората да си закачат на ревера като своя победа. Най-лесно е да се каже,че хората бойкотираха референдума”, коментира председателят на движение „България на гражданите” по време на гостуването си в „Отговорът за АЕЦ”.

По нейни думи, хората сами са решили, че няма да отговарят на фалшив и неискрен въпрос.

„Ние знаем, че това е един абсолютно неясен въпрос, един неискрен въпрос и от него няма да последват никакви последици”, допълни още Кунева.

Тя поясни и какви са изискванията на „България на гражданите”, за да има АЕЦ „Белене”:

„Първо – да има западен инвеститор – това са най-новите технологии и това са сигурни държави. Западният инвеститор означава сигурност на доставките, включително и за ядрено гориво, и гаранция за високо качество на централата. Второто, което трябва да е ясно е – колко ще струва. Българските политици нямат едно мнение за цената на централата.”

Меглена Кунева бе категорична, че при настоящите обстоятелства не сме имали възможност наистина да избираме:

„Ние имахме в началото девет западни инвеститора и когато избираме от руски инвеститор и още осем или девет западни инвеститори – това е истинският избор. Да избираш само руски инвеститор, както е в момента и каквато е тезата на г-н Станишев, това не е избор”, категорична е Меглена Кунева.

Целия разговор с председателя на движение „България на гражданите” – гледайте във видеото.