Гръцките летищни власти твърдят, че имат икономически неуредици с превозвача – „България Еър”

Около 40 българи останаха няколко часа на летището в Атина. Те потърсиха помощ от Нова ТВ, след като гръцките летищни власти им обяснили, че имат икономически неуредици с превозвача – „България Еър”.

Самолетът трябвало да излети в 19:45 часа.

„Официалното обявление беше, че поради някакви икономически причини или неразбирателства, полетът се отлага с 30 мин.  Бях по бизнес срещи цял ден в Атина и очаквах да се прибера, но не зная дали ще успея вече”, разказа ни Симеон Григоров - един от потърпевшите пътници.

Той допълни, че се налага да изчака още един час допълнително поради „операционни проблеми между авиопревозвача и летището”.

Наш екип се свърза с изпълнителния директор на „България Еър” Янко Георгиев. Той обаче отрича авиокомпанията да има финансови задължения към летището, тъй като „причините са оперативни” и има гаранцията на отговорниците за самолета, че той ще излети.

„Току що ми се обадиха на мен, за да ми кажат, че има някакъв оперативен проблем, но в момента той се разрешава, така че самолетът ще излети всеки момент”, обясни той и допълни, че под оперативни проблеми са „свързани с всички операции на самолета”.

Репортажа на Мария Цънцарова по темата очаквайте в късната емисия на Новините на Нова в 23:30 часа.