Премиерът за пореден път отрече да е сътрудничил на службите

Поредна порция документи от службите беше изнесена от Болканлийкс. Според новите данни службите у нас са образували дело за оперативно наблюдение срещу Бойко Борисов. А мотивът за него бил придобиване на информация за процеси, представляващи оперативен интерес в силовите групировки и структури.

 
Премиерът отново отрече да е сътрудничил на службите и представи своята версия за изнесените документи.
 
Оперативно интересните лица бяха Тодор Живков - БСП се бяха уплашили на кого ще даде превес с неговите изисквания, и царя. Костов и Атанасов ги тресеше треска дали царя ще се включи в изборите”, обясни премиерът. 
 
В новата порция документи, публикувани на сайта Биволь, се споменава и, че фирмата на Борисов за охрана е била разработвана от службите. 
 
По това време охранявах Живков на митинги и пътувах с царя из страната”, коментира министър-председателят.
 
Обяснението му за това какви са мотивите точно сега да бъдат извадени документите гласи: „Спряхме „Белене”, с което накърнихме много интереси, и станах мотор с проекта „Набуко”. Интересно е откъде идва името „Буда”. През 1996 г. взривиха джипа на Цветелина и делото по този случай се казваше „Буда”. В края на документите по процеса пишеше, че Цветелина живее на семейни начала с Бойко Методиев Борисов, шеф на фирма „Ипон”.
 
Всъщност „Буда Инвест” е обща фирма на Бойко Борисов и Алексей Петров, която никога не е развивала дейност.