В училищния двор друг екип снима едно от забавните предавания в програмата

Телевизия в училище. И това е възможно. Доказват го учениците от столичното училище „Димчо Дебелянов”, които влизат в ролята на репортери, оператори и водещи.

 

Ето така учениците тук посрещат всяко междучасие. Пред десетките екрани, от които се излъчват новините на телевизия „Медиум”. Любопитни истории от класната стая, потайностите в училищния двор и всички официални тържества, подредени в седемминутна емисия.

 

„Слава Богу, ние сме училище, в което се случват много неща. Но в общи линии се опитваме да бъдем максимално стегнати и да не сме досадни”, коментира Ивайло Иванов, преподавател, ръководител на студио "Медиум".

 

Думи на продуцента, който балансира между нестандартните творчески идеи на репортерите и сериозния облик на емисията. А лицето на новините е десетокласничката Йоана Българиева. В момента тя прави анализ на ученическия успех в края на първия срок. Според звездата от малкия екран добрите новини по телевизията трябва да са повече. „Има много негативни новини, говори се за кризата, за войните. Трябва да има повече позитивизъм”, казва Йоана Българиева.

 

А в училищния двор друг екип снима едно от забавните предавания в програмата. Режисьорът Стиви Николов координира снимачния процес и ръководи младите оператори. „Човек трябва да има усет. Има ли усет, вижда нещата много по-ясно”, казва Стиви Николов.

 

Телевизия „Медиум” радва учениците вече 3 години. Рейтингът на медията е почти 100 процента, тъй като няма учител или ученик, който да не иска да се види по телевизията. А скромният творческия екип са бъдещите репортери, оператори и продуценти в големите новини.

 

Повече по темата може да гледате във видеото.

 

Репортер: Николай Василковски.