Жителите в централната част на столицата измислят табели, с които да гонят нахалните шофьори

Паркирането винаги е създавало проблеми в големите градове. Затова и хората намират различни начини да се справят с колите, оставени на тротоарите, пред гаражите и входните врати. Ето и пример за това - на оградата на софийски имот стои табела, която обещава „Гневът на древните” да се излее върху главите на всички, които паркират колата си там.  


„Ще се развързват връзките на обувките ви. Мишки ще нахлуят в дома ви. Ще се вмирисва киселото ви зеле. Автомобилът ви ще започне да издава скъпо струващ шум и никой няма да разговаря с вас по купоните. Освен това ще ви посетят данъчните заедно с разследващите органи и ще намерят в мазето ви хероин и оръжие, а нали никой не иска всичко това?”


Всичко това грози онзи, който би посмял да спре пред вратата на дома на Ани. Но тя не е сигурна че върши работа. А оригиналният текст е на бащата на Ани, Владимир. Идеята му хрумнала, когато кварталът се пренаселил и хората трудно стигали до домовете си. Така Владо попада в интернет на подобни табели от Съединените щати, измисля текста и поръчва табела. Ани обаче не е толкова сигурна, че има резултат.


В София и по страната пъстра подборка от табели с разнообразни заплахи за шофьорите отдавна се опитват да ги отучат да спират където намерят. Дали този метод ще постигне по-големи успехи – яснота няма. Но Владимир вече го е разширил и с призиви в неподражаемия си стил, към електроснабдяването, да не му създават главоболия.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Данаил Глишев