В ресторант „Жълто такси” предлагат от тъмночервеното месо повече от 10 години
Разрастващият се скандал с конското месо, предлагано като говеждо, продължава да е сред водещите теми за европейските издания. В Париж обаче има ресторанти, където конското месо представлява основна част от менюто.
До преди години конското месо е било изключително популярно във Франция. Почти всеки квартал си е имал месарница за продукти от коне, а месото от тях е било постоянна част от менюто на много ресторанти.
В наши дни, макар и по-малко, все още има заведения, които предлагат ястия с конско месо. Такъв е примерът с ресторантчето „Жълто такси”, в централната част на Париж. Собственикът, Тиери Оже, споделя, че предлага от тъмночервеното месо вече повече от 10 години.
„Човек ходи на ресторант, за да опита нещо различно. Говежди стекове и котлети има във всички заведения. Аз лично започнах да предлагам конско месо преди 12 години. Научих много неща за него и направо се влюбих”, споделя Тиери Оже, собственик на ресторант.
Според него проблемът не е в самото конско месо, а във факта, че има места, където то злонамерено се представя за друго.
„В моето меню не пише говеждо вместо конско. Аз предлагам котлет от конско месо. Най-неприятното в тази история е лъжата спрямо потребителя”, допълва Оже.