Заради многогодишното отношение стотици излязоха на протест срещу фамилия Хаджихюсеин

В Златоград стотици излязоха на протест срещу фамилия, която според хората от години пребива и малтретира местните. В подписка жителите на града поискаха оставката на местен прокурор, който според тях защитавал сочената за престъпна фамилия.


Протестиращите настояваха органите на реда да вземат спешни мерки и да спрат безнаказаните мелета, които по думите им фамилия Хаджихюсеин правят по местните заведения.


Напрежението в Златоград ескалира, след като преди седмица трима от фамилията пребили жестоко 26-годишен мъж на работното му място в местно казино. Виктор престоял седмица в Смолянската болница. 


Пострадалият разказва, че ако не са го защитили негови приятели, сега може би нямаше да е жив. Директорът на Областна полиция-Смолян категорично отрече двамата полицаи да са стояли безучастно.Те се опитали да разделят и изведат от мелето двете групи, но не успели. 


Тримата извършители са задържани за 24 часа със заповед издадено от районното управление и е образувано досъдебно производство, обясни директорът на Областна полиция-Смолян.


Според протестиращите фамилия Хаджихююсеин от години се защитават от прокурора Нешко Метахчов.
 
Фамилия Хаджихюсеин са едни от крупните бизнесмени в града. Собственици са на този голям хотел, както и на междуградска линия за автобуси. 


Опитите на екип на Нова ТВ да се срещне с някой от фамилията лично останаха безуспешни. Оказа се, че днес всички пътуват. В телефонен разговор обаче Раим Хаджихюсеин отрече обвиненията на протестиращите и ги нарече преекспонирани. 


Подробности ще намерите във видеото.


Репортер: Анелия Веселинова