Тази година продуктът е прехвърлен от категорията „хлебни изделия“ към категория „печива“
Козунаци менте заливат българския пазар този Великден, предупреждават хлебопроизводителите.
Причината е, че от тази година продуктът е прехвърлен от категорията „хлебни изделия“ към категория „печива“. Така правенето на козунаци с изкуствени миксове вместо с яйца, захар и мляко, става напълно законно.
Никой не се наема с прогноза каква част от козунака на трапезата ни този Великден ще е направен с истински яйца, мляко и захар. Според евростандартите миксовете дават безопасност, но според производителите химичният им състав, изпъстрен с така наречените Е-та, крие рискове.
Цената на истинския козунак според производителите ще е от 2,50 до 3,20 за 400 грама.
Репортер: Искра Урумова