Лидерът на ГЕРБ съди националиста за твърденията му за изнесените към Ливан чували с пари

Бойко Борисов се похвали в парламента, че във вторник е завел „доста дела” за клевета „срещу Сидеров, Лаков, даже не знам срещу още кого”. „Те са богати хора, ще взема доста пари от тях, по 50 хил. лева искам”, каза бившият премиер, цитиран от БГНЕС. Лидерът на ГЕРБ обеща, че ще сложи парите в чували и ще ги занесе в някой детски или старчески дом.

 

Делата са заведени заради твърденията на лидера на „Атака” Волен Сидеров и неговия депутат Венцислав Лаков, че при управлението на ГЕРБ чували с пари са били изнасяни от България с машините на правителствения Авиоотряд 28 и военно-транспортни самолети. Дестинацията им била Ливан, откъдето трябвало да бъдат депозирани в офшорни сметки. Друго обвинение на националностите беше, че Борисов и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов са били замесени в канали за контрабанда, проституция и трафик на дрога.

 

В петък Борисов се закани в парламента, че ще съди Сидеров за клевета и определи изявленията му като „измишльотини”. Днес депутатът каза, че е упълномощил адвокат Марин Марковски за делата и насочи журналистите към него за повече информация, с аргумент, че не иска да обърка някой юридически термин.   

 

 

От ГЕРБ ще съдят лидера на „Атака” и за изказването, че Цветан Цветанов е поръчал убийството на бизнесмена Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, чието име бе споменато в изтекъл преди време запис от разговор на Борисов при предишния скандал със злоупотреба със СРС.