Наследникът заслужавал уважение, не трябвало „да му се маскари името”

След избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС бившият премиер Бойко Борисов влезе в положението на своя наследник, когото призова да подаде оставка, за да не си петни името.

 

„Виждате в какво нещастно положение се намира премиерът Орешарски”, коментира Борисов пред журналисти. „Ако той има малко чест и доблест, трябва да си хвърли оставката… Не трябва да стои там, да му се маскари името, защото той е човек, който, мисля, че заслужава уважение”, каза още лидерът на ГЕРБ.

 

По думите на бившия министър-председател ДПС, начело с Ахмед Доган, е демонстрирало как се упражнява власт – „безскрупулно, безпардонно, в интерес само на една партия”.

 

„Те заслужават поздравления за това, че завзеха абсолютно всичко, цялата власт – медийна, икономическа, финансова, банкерска, служби – всичко, и могат да управляват 20 години”, заяви Борисов, цитиран от „Фокус”.

 

Направиха си едно съвременно Гестапо, с всичките му функции, безконтролно. Парламентът щял да ги контролира. Кой парламент? Депутати от БСП и ДПС – това ли е контролът?”, възмути се бившият премиер.