Те блокираха решението да сменят ръководството им

Бунт в болницата в Хасково. Работещите в лечебното заведение прекъснаха събрание на акционерите и не позволиха на представител на Министерството на здравеопазването да прокара решение за смяната на ръководството на болницата. Те определиха подобна смяна като политически реваншизъм и връчиха подписка до министъра в защита на ръководството.

 

В продължение на часове наред стотици лекари, медицински сестри и санитари окупираха административната сграда на хасковската болница и на практика не дадоха възможност общото събрание на акционерите да смени ръководството на болницата.

 

След като дадоха около час на представителката на Министерството на здравеопазването да се консултира със София и да остави ръководството на лечебното заведение да изпълнява функциите си, медиците нахлуха в кабинета и потърсиха обяснение. Но бяха посъветвани да се обадят в минестерството.

 

В крайна сметка решение за освобождаване на ръководството днес не беше взето. Досегашният управител определи случващото се като политическа чистка.

 

Медиците връчиха и протесно писмо с подписка в защита на ръководството си и заявиха, че остават в стачна готовност.

 

Репортер: Димитър Иванов